13. 6. 2015 – Prověřovací cvičení JSDHO Velké Hraštice, Malé Hraštice, Velké Lečice a Nové Vsi pod Pleší

V sobotu 13. 6. 2015 se konalo prověřovací cvičení JSDHO Velké Hraštice, Malé Hraštice, Velké Lečice a Nové Vsi pod Pleší.

Cvičení předcházelo setkání velitelů a strojníků zásahových jednotek, kde jsme dohadovali trasu a přibližný průběh cvičení. Začátek cvičení byl naplánován kolem 14. hodiny, ale přesný čas nevěděl dopředu nikdo. Vše se spustilo v 1350, kdy velitel zásahu Dominik Šandorka telefonicky oznámil ostatním velitelům začátek akce. První stanoviště vytvořila ZJ z Velké Hraštice u rybníka a táhla hadice přes náves směrem k Jindrovic statku. Další přijeli na místo naše ZJ a ZJ z Velké Lečice, v tomto okamžiku nastaly menší zmatky s tím, kdo vytvoří druhé stanoviště. Po domluvě velitelů toto vytvořila ZJ z Malé Hraštice, na ní se pak napojila ZJ z Velké Lečice a poslední, čtvrté stanoviště založila ZJ z Nové Vsi pod Pleší. Cílem dálkové dopravy vody byl uměle vytvořený požár na louce nad Batulkovic.

Oheň zapálili P. Šedivý a J. Veselý ze ZJ z Nové Vsi pod Pleší, kteří také na požářišti hlídali s CAS-25, kdyby došlo k nepředvídaným událostem. Vodu se nám podařilo dopravit až k požáru a ten následně zdárně uhasit.

Pro komunikaci velitelů a strojníků jsme použili nově zakoupené vysílačky Motorola, což se na kvalitě dorozumívání kladně projevilo na rozdíl od minulého cvičení, kdy se používali dětské vysílačky. Po skončení akce a úklidu výzbroje jsme se sešli v hasičárně ve Velké Hraštici, kde jsme vše hodnotili a rozebírali nedostatky a komplikace a jejich řešení a poučení pro příště.

Z naší jednotky se zúčastnilo 8 členů s PPS 12 a 12-ti hadicemi B.  S CAS-25 jsme nevyjeli, protože ta je na dlouhodobé opravě v Plzni.

Ze zásahové jednotky se zúčastnili:

Radim Souček, Radek Souček, Luboš Souček, Roman Bičiště, Radek Soběslavský, Pavel Mikyska, Zdeněk Barták a Roman Wiedermann

FOTKY