14. 5. 2016 – Okrsková soutěž v požárním sportu

V sobotu 14. 5. 2016 se konala soutěž v požárním sportu 22. okrsku. Zúčastnily se sbory Velké Hraštice, Malé Hraštice, Velké Lečice a Nové Vsi pod Pleší. Z časových a organizačních důvodů proběhla soutěž dětí i dospělých v jeden den.

Přípravy začaly s týdenním předstihem, když jsme přivezli překážky a kladiny z Nové Vsi pod Pleší. Bariéry jsme museli upravit podle nových propozic soutěže.

Ve čtvrtek jsme připravili a rozměřili překážkovou dráhu. V pátek jsme navozili proviant a vybavení na občerstvení soutěžících a návštěvníků. Zároveň s tím proběhlo rozdělení rozhodčích na jednotlivé posty a jejich proškolení.

V sobotu brzo ráno a v plné síle jsme vyrazili na hlavní část soutěžního dne. Postavili jsme stany pro hosty, štáb soutěže a velký slunečník pro ozvučení. Roztopili jsme gril na klobásy a naložené maso, zprovoznili pípy na pivo a malinovou limonádu. Ve stánku u tribuny prodávaly naše děvčata párky v rohlíku, kávu a drobné cukrovinky.

Soutěž začala v 9:00 hodin nástupem dětí a následnými útoky. Po útocích pokračovaly děti ve dvojicích na překážkách. Když doběhli poslední soutěžící, vyhlásil štáb soutěže výsledky v jednotlivých kategoriích, a my jsme se pomalu začali připravovat na soutěže dospěláků.

Odpoledne ve 13:00 hodin se rozeběhla soutěž dospělých. Po nástupu odstartovala soutěž v překážkách jednotlivců. Od nás se zúčastnili Štěpán Souček, Dan Souček a Pavel Popek ml. Pak následovaly požární útoky, kde jsme měli postavená dvě družstva mužů a jedno družstvo žen. Všechna tři družstva obsadila ve svých kategoriích druhá místa.

Počasí nám přálo a celá soutěž se obešla bez vážných úrazů.

Výsledková listina
Výsledková listina

Okrsková soutěž – foto 1

Okrsková soutěž – foto 2