20. – 22. 5. 2016 – Oboz květen

V pátek 20. 5. vyrazila naše hasičská parta již tradičně na Oboz.

I tentokrát jsme měli „objednané“ pěkné počasí dopředu. Začali jsme přijíždět postupně už od oběda. Když jsme se sešli v dostatečném počtu, postavili jsme stan a udělali přípravu na večerní opékačku. Večer jsme už všichni mohli jít v klidu opékat na ohni špekáčky, klobásy a párky.

V sobotu jsme se všichni ponořili do příjemného relaxování. Celé odpoledne jsme společně prodrbali. Kolem páté hodiny odpoledne jsme roztopili gril  a napíchli krkovice a bůčky. Během celé soboty nás navštívilo pár návštěv. Jako první přijela Kačka a Ilča Housková a přivezly pro děti meloun. Jako další dorazila Renča Batulková a ta přivezla výborné minivdolečky. Zákusky nám dovezla třetí v pořadí Jitka Vandasová. Také se na nás přijel podívat jako pokaždé pan Kykal s paní. O překvapení se postaral Sláva Váňa, který za námi přiletěl na motorovém rogalu, úspěšně přistál a po pohoštění pak i odstartoval.

V neděli jsme se všichni těšili na oběd. Bylo pečené kachní stehno, bramborový knedlíky a červené zelí. S plnými břichy jsme postupně vyráželi směr Hraštice.

Další Oboz je už naplánován na 9. – 11. září 2016