4. 6. 2016 – Oslavy výročí 115. let od založení sboru v Malé Lečici

V sobotu ještě před obědem jsme vyrazili na oslavy výročí 115. let od založení sboru Malá Lečice.

Když jsme dorazili na místo a chtěli vybalit z auta vše potřebné na útoky, zastavili nás pořadatelé s tím, že soutěžit se bude ve speciální disciplíně, na kterou budeme potřebovat pouze lékárničku. Vyndali jsme tedy pouze stan, stoly a lavice a vybudovali naši základnu.

Na slavnostním nástupu přednesl starosta sboru Malé Lečice Josef Rákosník historii sboru a poděkoval starostce obce Heleně Dufkové za spolupráci s dobrovolnými hasiči. Následovalo předávání vyznamenání. A pak už jsme se dozvěděli, v čem bude spočívat plánovaná „sranda soutěž„. Družstvo se muselo dostat pěšky z „heliportu“ na místo, kde si velitel vylosoval zranění a byl uložen na nosítka. Druhů zranění bylo opravdu dost. Od vyraženého zubu, přes akutní průjem až po onemocnění kapavkou. Na všechna zranění lékárničky soutěžních týmů nestačily, proto se musela družstva dostat k hasičskému vozu domacího sboru, který měl správně vybavenou lékárničku k ošetření. K autu byli vysláni dva členové družstva a to pouze přes rozvodněnou Kocábu, po dvou natažených lanech. Ve studené vodě nakonec skončili všichni mimo domácích, kteří měli svoji lékárničku náležitě vybavenou a jejich veliteli pomohl lék Prostamol Uno na akutní problém s prostatou. 🙂 Po získání léku už mohli oba mokří členové spolu se zbytkem družstva ošetřit velitele a odnést ho na nosítkách k „heliportu, kde si ho vyzvedl vrtulník„. Sranda soutěž se povedla a všichni se pořádně pobavili výkony soutěžících.

V každém případě naše smíšené družstvo žen se umístilo na skvělém 2. místě a naši muži skončili těsně za medailí na krásném 4. místě.

Počasí bylo pro takovou to sranda soutěž jako dělané.

Smíšené družstvo žen:

Renča Batulková, Romana Černá, Helena Wiedermannová, Jarka Součková, Radek Souček, Roman Bičiště, Roman Wiedermann

Muži A-team:

Luboš Souček ml., Štěpán Souček, Ondra Měchura, Pavel Popek ml., Kuba Barták

Oslav se ještě zúčastnili: náš starosta Ladislav Kykal, velitel Radim Souček, místostarosta Luboš Souček, Zdeněk Barták a Katka Bartáková

Mala Lecice 115 let